Klassisk massage

Klassisk massage, eller behandlande massage, är en massage som går djupare ned i musklerna (jämför taktil massage). Det är en massage som ska kännas, det får gärna göra ”skönt-ont” men det får inte smärta. Det är en massage med mer tryck och den har många positiva effekter, bland andra:
-       Gör spända muskler mjuka och elastiska
-       Ökar blodcirkulationen
-       Stärker immunförsvaret
-       Har en avslappnande effekt på kroppen 
-       Ger en ökad kroppskännedom
-       Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad
-       Har god effekt på träningsvärk
-       Motverkar spänningar vid smärttillstånd
-       Motverkar stress
-       Har en lugnande effekt och ökar välbefinnandet

Välj mellan helkroppsmassage (60-90min) eller valda delar av kroppen utifrån dina önskemål (30-60min)


Är du osäker på vad du ska boka? Hör av dig så hjälper jag dig.Massageterapeutisk behandling

Massageterapeutisk behandling innebär att man utgår från specifika besvär. Målet med behandlingen är att skapa balans, då många smärtor beror på obalans i vävnaderna runt lederna. Balansen uppnås genom att öka muskelavslappningen, öka muskelflexibiliteten, öka bindvävens rörelseförmåga, öka ledernas rörelseomfång, stärka muskulaturen.

Behandlingen är specifik, varje muskel eller muskelgrupp, med dess bindväv, behandlas var för sig. Metoden kan användas förebyggande, friskvårdande eller rehabiliterande. De tekniker som används är bland annat massage, muskulering, revolving, triggerpunktsbehandling, strain och counterstrain.

Massageterapi omfattar kroppsläsning (hållning och muskeljämnhet), tester (styrka och rörlighet), behandling och träning. Behandlingen kräver 60-minuterspass. Det krävs ofta fler än ett tillfälle för att blir bra, även om du ska känna skillnad redan efter första behandlingen. För att du ska bli bättre är det avgörande att du gör din del, det kan vara tränings- eller rörlighetsövningar du fått.

Taktil massage

Taktil massage är en lättare massage (jämför klassisk massage) med mycket olja och stora långsamma strykningar. En strukturerad, mjuk men ändå handfast massage av huden och används vid rehabilitering, omvårdnad och friskvård. Mycket bra vid stress då den ger stor frisättning av lugn-och-ro-hormonet oxytocin.